Selasa, 9 Ogos 2011

Animasi

Kali ini di bulan terakhir cuti sem dan terasa agak senang. Banyak benda hendak buat, tpi x smuanya menjadi. Apapun video da siap jadi lega lah sikit,. (upload size file kecik jak. jadi quality x bagus)


FTMK Montage, mmng payah jgak bwt ni. Tp siap jugak. Ku hanya tanggungjwb tuk animasi clip pertama dan soundtrack. Seronok bila dapat bekerja dalam satu group tuk bwt kerja ni,. Tp bila da bwt bersendirian mmng berdarah. Apapun perkara yg paling leceh bla lecture telefon awal pagi tanya psal video,. duh,.

video


Video ni pula title 'The Human Needs' untuk Digicon. Sambungan dari video yg ku dan rakan lain (Placebo?) hantar waktu pertanding ccm. Sungguh penat ku bwt benda ni. Biasalah, last minit. Nasib artwork da mmng siap. Benda yg agak menghampakan pada aku hnyala soundtrack. Psal wktu tu mmng sgt mngantuk dan kesempitan waktu. 

video

Mmng seronok buat benda ni. Apata lagi bila lihat hasil karakter sendri beranimasi. Seperti menghidupkn sesuatu yg kayu. Harap ble bwt dgn baik lagi di lain kali.

Jumaat, 3 Jun 2011

barang baru..

Heyp,. akhrnya bru ada masa tuk membuat post yang baru. hee,. lma sunggoh cuti ni kali. apa mo bwat nth la. 2 mnggu awl cuti ni ku tlh habiskn d ep melaka tuk bwt tugasn video koperat. Wlaupn sunyi tp mmng trbaik.
fl studio.. tgh susun2..
Apapun, aku hndak crita psal barang baru aku. heheh.. Ibanez GAX30. Tidak la sehebat mana tapi cukup tuk ku layan. Heheh.. sound pun bleh la,. bgaimnapun aku x brapa ska la bntuk dia. mmng cantik tp mgkin x bersesuaian dgn aku oleh sebab lebih kepada yang muzik yang keras. Fikir balik kali mmng sesuai,. hahah.. xda niat ntuk mmbilinya.. nth mgkin kerana trpengaruh oleh kata-kata manis penjual tu. 
yg akustik tu sejak 09. sblh
tu barang baru aku.
tp bla d hubungkn dgn komputr ku.. huh.. mmng manthab dan sgt berbaloi. Ku gunakan flstudio.  Ni slh satu recording on the spot yg ku bwt dgn flstudio bersama barang baru aku,. heheh.. hanya main suka2 sja. xdpt msukn drum psl lambat plan, jadi tempo pn lari. hmm,. jarang pun main style macam ni. tp pa slahnya cuba style baru. Apapun, ku masih lagi cuba tuk improve dri sndiri. ole itu maaf la klau x bagus. makan masa agak sehari jugak la. ni track yg pertama dilahirkan oleh gtar yg ni. yg lama tuh da bnyk da mmbntu aku apata lagi d saat kebosanan. hahah.. cheers. =)



track1









Jumaat, 11 Mac 2011

illustrator huh.

Lma da x update blog ni. Sugguh sibuk setiap mggu pa bila akhir sem ni. Apa pun, bebrapa hri yang lalu, lecture kmi bgi tugasn tuk bwt sebuah karakter tuk mana2 filem kartun bersiri. Ku xla mahir sgt tuk melukis ni pa lgi jka gna illustrtor. Pa pun ni la hasil nya,. haha,.
 
Smuanya ni hnya skcthing yg suka2 shja,. Sgguh buruk2 belaka. haha,. apata lg luksn ni yg  macam pelik,. tp pelik tu lh yg bagus. Mgkin kerana trlalu terpengaruh dengan muvi. Akhrnya, ni la drawng yg ku hntr ntuk series TMNT.. 
Pertama skali rupa dia mcm tikus, pstu berubh mnjd mcm kucing, akhrnya nmpak cam panda (agaknya la) . haha,. seterusnya jd la sebuah karekter bernama Storm diinspirasikan atau idea yg d ambil daripada  Raijin, hero dlm dota. Hmm.. hrap dpt mmprbaiki lg pengusaan illustrator ni. Sugguh jauh bezanya jika dibandngkn dgn rakan2 lain yg sugguh mhir mggunkn illstrtor. Apapun permulaan yg baik, ku kn trus bljr, dan selamat malam.


Sabtu, 5 Mac 2011

Berbloging sekali lagi,.

Setelah berhenti berblog'ng beberapa bulan lalu yang hanya mempunyai satu post, ku sekali lagi membuka blog yang baru atas pengaruh rakan2 dan keboringan yang menjegkelkan. hehe.. "dee" adalh web nickname ku sejak zaman persekolahan lg,. "deeotherside" pula menggambarkn diri ku sendiri. (sebenarnya dipetik dari sebuah lagu "on the other side" disaat memikirkan tajuk blog..Hehe) Apapun, harap blog ini dapat bertahan daripada kemalasan diri ini sendiri. hehe.. insyaAllah..

semoga mendapat mimpi yang buruk,..
selamat malam,. =)